Personalia

Paul werd reeds vroeg in zijn leven geïntrigeerd door het wonderbaarlijke van de levende wereld. Op nog jonge leeftijd werd hij echter geconfronteerd met gezondheidsproblemen waar de klassieke geneeskunde geen oplossing voor had. Desondanks slaagde hij erin om chemicus te worden en kon hij een boeiend beroepsleven uitbouwen. Tot hij op latere leeftijd besloot om iets te doen met zijn passie voor de biochemie.

Zo begon hij zich te verdiepen in de boeiende wereld van de nutriënten en kon hij met het bijsturen van zijn biochemie een optimale gezondheid bereiken. Hij besloot om, met de kennis en ervaring die hij hierbij opgebouwd had, andere mensen te helpen. Om zich verder te bekwamen, volgde hij aan het Instituut voor Complementaire Zorg Opleidingen (ICZO) een cursus Orthomoleculaire Voeding en Voedingsupplementen . Bovendien neemt hij regelmatig deel aan seminaries en vervolmakingcursussen op het gebied van de Orthomoleculaire Wetenschappen om zijn kennis te verbreden en zo beter ten dienste zijn van de gezondheid van zijn cliënten. Zijn wetenschappelijke kennis en know-how resulteerden in een functie als docent van de module biochemie voor studenten Orthomoleculaire Voeding en Voedingsupplementen (ICZO). Paul is door zijn professionalisme als therapeut erkend bij de Belgische Beroepsvereniging voor Orthomoleculaire Wetenschappen (www.bbow-apso.be).

Vanuit zijn opleiding als chemicus benadert Paul de gezondheid op een wetenschappelijke manier. Hij zoekt welke essentiële nutriënten er te veel of te weinig zijn om de biochemische processen in het lichaam optimaal te laten verlopen. Door de balans van vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren terug in evenwicht te brengen, verdwijnt een gebrek aan levenskracht die na een soms jarenlange zoektocht van zijn cliënten nog steeds niet opgelost was. De kracht van de samenwerking van de juiste supplementen in de juiste dosering is hierbij onbetwistbaar. Paul heeft de genezende werking van deze natuurlijke middelen aan den lijve ondervonden. Ook probeert hij alle supplementen uit om de beste producten te kunnen selecteren voor zijn cliënten.

De synergie tussen wetenschappelijke kennis en persoonlijke ervaring is cruciaal voor het succes dat hij behaalt bij de behandeling van zijn cliënten.


Contact: info@vitamino.be

Laatste update: 16 januari 2018