PersonaliaPaul werd reeds vroeg in zijn leven geïntrigeerd door het wonderbaarlijke van de levende wereld. Op nog jonge leeftijd werd hij echter geconfronteerd met gezondheidsproblemen waar de klassieke geneeskunde geen oplossing voor had. Toch kon hij chemicus worden en een boeiend beroepsleven uitbouwen. Later besloot hij om iets te doen met zijn passie voor biochemie.

Hij geloofde dat hij enkel op een natuurlijke manier optimaal gezond kon worden. Hij begon zich te verdiepen in de wereld van de supplementen om zijn suboptimale gezondheidstoestand te verbeteren. Eens terug in optimale gezondheid besloot hij de kennis en ervaring die hij hierbij opgebouwd had te gebruiken om andere mensen te helpen. Om zich verder te bekwamen, volgde hij aan het Instituut voor Complementaire Zorg Opleidingen (ICZO) een cursus Orthomoleculaire Voeding en Voedingssupplementen. Hij neemt regelmatig deel aan seminaries en vervolmakingscursussen in het vakgebied van de Orthomoleculaire Wetenschappen om zijn kennis te verbreden. Zijn kennis en professionalisme resulteerden in 2016 in een functie als docent van de module biochemie voor de studenten van het Instituut Orthomoleculaire Voeding en Voedingssupplementen (ICZO).

Vanuit zijn opleiding als chemicus benadert Paul de gezondheid op een wetenschappelijke manier. Hij zoekt welke essentiële nutriënten er te veel of te weinig zijn om de biochemische processen in het lichaam optimaal te laten verlopen. Door de vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren terug met elkaar in evenwicht te brengen, verdwijnen klachten die te wijten zijn aan een suboptimale gezondheidstoestand. De kracht van de samenwerking van de juiste supplementen in de juiste dosering is hierbij doorslaggevend. Hij maakt ook gebruik van de heilzame eigenschappen van bestanddelen van voedingsstoffen. Paul heeft de levenskracht verhogende werking van deze natuurlijke middelen persoonlijk ervaren. Ook probeert hij alle supplementen uit om de beste producten te kunnen selecteren voor zijn cliënten.

De synergie tussen wetenschappelijke kennis en persoonlijke ervaring is cruciaal om zijn cliënten van een suboptimale naar een optimale gezondheidstoestand te brengen.

Enkel een optimale gezondheid kan ziekte op een afstand houden!
Contact: info@vitamino.be

Laatste update: 22 augustus 2023